Din kommun och deras reklambyrå är så himla duktiga och proffsiga. Reklamfilmen är väldigt inbjudande. Om Boden vore en fört till Stockholm skulle jag gärna flytta ditt. Tänkter på vintertiden i Boden, den skulle jag inte vilja ha. Det räcker med Stockholm.
Sedan blev hag väldigt nyfiken vad rätten ”Smonaledi” är för nåt. Googlade men fick inget svar.
Det är kommunens egen kommunikationsavdelning som har producerat videon.
Ja, det är ju lite mer snö här än i Stockholm och längre vinter så det passar kanske inte alla.
Smolanedi finns överraskande nog på Wikipedia. 🙂
Smolanedi är pitemål för en norrländsk maträtt som används som mellanmål eller frukost.
Smolanedi betyder ”smula ned i”. Smolanedi är ett slags hemmagjorda flingor; oftast är de tunnbröd som smulas ned i mjölk/filmjölk med lingonsylt och ibland som tilltugg falukorv. I Jämtland kallas maträtten där man bryter ner hårt tunnbröd i mjölk och tillsätter sylt, för ”brösull” (äldre: ”brôusull”). I Ångermanland kallas maträtten för ”bryta” eller ”bröta” och i Norr- och Västerbotten ”bruttu” (används filmjölk kallas rätten för ”filbruttu”).
Smolanedi finns i viss norrländsk kultur, exempelvis en pjäs av Norrbottensteatern kallades smolanedi då den utspelas vid ett frukostbord. I en Euskefeuratlåt som heter Euskefeurat sjunger man om att äta smolanedi. I boken Som om jag inte fanns, av Kerstin Johansson i Backe, äter man smolanedi med fil som mellanmål.
Din kommun och deras reklambyrå är så himla duktiga och proffsiga. Reklamfilmen är väldigt inbjudande. Om Boden vore en fört till Stockholm skulle jag gärna flytta ditt. Tänkter på vintertiden i Boden, den skulle jag inte vilja ha. Det räcker med Stockholm.
Sedan blev hag väldigt nyfiken vad rätten ”Smonaledi” är för nåt. Googlade men fick inget svar.
Det är kommunens egen kommunikationsavdelning som har producerat videon.
Ja, det är ju lite mer snö här än i Stockholm och längre vinter så det passar kanske inte alla.
Smolanedi finns överraskande nog på Wikipedia. 🙂
Smolanedi är pitemål för en norrländsk maträtt som används som mellanmål eller frukost.
Smolanedi betyder ”smula ned i”. Smolanedi är ett slags hemmagjorda flingor; oftast är de tunnbröd som smulas ned i mjölk/filmjölk med lingonsylt och ibland som tilltugg falukorv. I Jämtland kallas maträtten där man bryter ner hårt tunnbröd i mjölk och tillsätter sylt, för ”brösull” (äldre: ”brôusull”). I Ångermanland kallas maträtten för ”bryta” eller ”bröta” och i Norr- och Västerbotten ”bruttu” (används filmjölk kallas rätten för ”filbruttu”).
Smolanedi finns i viss norrländsk kultur, exempelvis en pjäs av Norrbottensteatern kallades smolanedi då den utspelas vid ett frukostbord. I en Euskefeuratlåt som heter Euskefeurat sjunger man om att äta smolanedi. I boken Som om jag inte fanns, av Kerstin Johansson i Backe, äter man smolanedi med fil som mellanmål.
En bra reklamfilm för Boden=)
Kul att du gillar filmen. 🙂