Beats n Bites Walk & Eat
I lördags testade jag och min kompis Susanne Walk & Eat, där man äter förrätter på fem restauranger under 5 timmar. Det var 310 deltagare som delades in i grupper, varje grupp fick ett schema med sin runda och vår grupp började på Restaurang Färgaregatan.
Vi blev serverade biff Tataki med friterad blomkål, ingefäradressing, salladslök, sesamfrön, koriander och chili, som smakade utsökt! Friterade blomkålen var krispig och god, köttet smakrikt och mört och det var gott med ingefäradressingen till, chilin hoppade jag dock över. Helt klart en förrätt som jag gärna äter igen.
Nästa stopp var DG 1,1 bara tvärs över gatan, från Färgaregatan. Där fick vi Shitaki dumplings: Umamiblandning av kål, svamp, morötter, ingefära, vitlök, gyozablad, asiatisk slaw, citronella, ponzu, srirachamajonnäs, picklad chili, vårlök, koriander. Här var det kallt i lokalen och det tog ett tag tills den blev uppvärmd av gästerna men då var maten desto hetare. Chilin plockade jag bort men hettan fanns kvar och allt smakade bra, dock lite för grovt riven vitkål och morot, som var lite krånglig att få i sig. Men supergoda dumplings! De godaste jag ätit hittills. Det här är en förrätt som jag skulle kunna beställa.
Gästerna på väg in att inta sina platser på DG 11.
När alla var på plats så var alla bord upptagna så övriga gäster fick sitta i lobbyn.
Nästa stopp var M/S Bränna som ligger längst bort på rundan, ca 10 minuters promenad bort från DG 11. Januarikvällen bjöd på kalla minus 24 grader som bet bra i kinderna under promenaden.
Framme, och här var det varmt och gott i restaurangen. Vi blev bjudna på citrongravad röding i sällskap med blinier som serverades med inlagd chili samt Västerbottenkräm. Tog bort chilin även här men det var nog bara den som kanske hade smak. Tyvärr så kändes rödingen som att den bara var rå, ingen citronsmak och osalt, smaklösa blinier. Alla smaker var milda.
Så ut i kylan igen och promenera tillbaka till centrum och som väl var, närmare till nästa restaurang, Bryggmästarn, ca 5 minuters promenad.
Här fick vi variniki – ukrainska dumplings fyllda med kött som serveras med rödbetssallad, smör, bacon och smetana. Mycket god rödbetssallad men tyvärr degiga dumplings och innehållet i dem såg ut som kattmat och smaken var sådär.
Sista stoppet på Bodensia, som serverade örtig risonisallad med getostkräm och lufttorkad skinka. På det stora hela smakade det bra och risonisalladen var saftig men röda röran gillade jag inte, så det förtog en del.
Vi tyckte att det var roligt att testa på Walk & Eat och fick smaka på förrätter som vi kanske inte hade valt att beställa, men nu vet vi vad som finns och vi kom fram till följande placering. Vinnare för kvällen är Färgaregatan, andra plats DG 11, tredje plats Bryggmästarn, fjärde plats Bodensia och femte plats M/S Bränna.
Vi hade lite mindre än en timme på varje ställe eftersom man ska ta sig mellan restaurangerna. Nu var det också kallt ute och då har man kläder som ska av och på så vi var många med täckbyxor och täckkjolar. Det är ju smidigare om man gör det här under sommaren, så vi får se om det blir någon fler runda.
Vilken rolig idé, den hade jag helt klart hakat på om den fanns i min stad.
Ha en bra kväll!
Ja, det var trevligt och vem vet det kanske dyker upp i din stad. 🙂
Vilken spännande idé:-) Dregel, dregel! Perfekt att få folk att gå ut och äta och därmed gynna restaurangerna, som ju också vill överleva under vintertid, då kanske färre vill gå på lokal på grund av kylan.
I Spanien har man ju ”tapas rallys”. Ungefär samma princip under lågsäsong. Win-win för alla partner.
Biff Tataki med friterad blomkål – yummie, yummie. Den rätten har jag aldrig sett/ätit. Den hade nog varit mitt första val.
Ser att priset inte ens var 200 kronor för denna ”matvandring” – otroligt! Här får du inte ens en förrätt för under 200 kronor längre.
Hoppas att man gör om ”matvandringen” och att du då återigen rapporterar:-)
Visst är det kul! 🙂 Ja, varje restaurang fick ju besök av 310 gäster men dryck ingick inte så där tjänade restaurangen pengar.
Biljetten kostade 495 kronor per person. Det är möjligt att det blir en till matrunda men då i förhoppningsvis bättre temperaturer. 🙂
Vilken himla god och rolig idé. Har testat liknand ei Spanien på olika tapasrundor, men tyvärr aldrig i Sverige.
Billigt var det och kan tänka mig att ni hade en fin kväll- Tack för att jag fick vara med och för fina bilder.
Ja, det är en rolig idé och det var trevligt. Priset är helt okej, 495 kronor per person.
Vilket läckert arrangemang 🙂 Men hur reagerar magen på bara förrätter? Min skulle inte klara det… fick nog plocka bort fler saker… Men du fick med mycket härliga promenadbilder emellan 🙂 Spånande inlägg över det hela.
Det gick bra att äta förrätter. Det kändes lite ovant att äta och sen gå vidare till nästa restaurang, men roligt var det.
Vilken kul grej! Hade gärna deltagit, för någon krogätare är jag inte. Så det vore kul att prova med bara förrätter, de säger mycket om standarden på maten. Tio poäng till provsmakarens vackra foton o omdömen!
Tack och roligt att du gillade fotona. 🙂