Blandat, Boden

Hållbarhetsvecka

I slutet av maj var det Hållbarhetsvecka och visar lite av vad som erbjöds under veckan.

Torsdagen började med Maria Soxbo, som föreläste utifrån sin nya bok STÄLL OM!, som är skriven i en positiv anda och som hon tyckte saknades, eftersom ”klimatkrisens många problem oftast presenteras i form av skam, pekpinnar och en känsla av att allt det roliga har tagit slut”. Maria är en glad och trevlig tjej som är inspirerande att lyssna på. Jag köpte boken men har inte läst den ännu.

Gatupratare med information om H2 Green Steels lägesuppdatering som jag tyvärr inte hade möjlighet att lyssna på men förhoppningsvis kommer det fler tillfällen.

Äntligen, säger jag bara, har vi fått elskåp med målningar som piggar upp i centrum. Målningarna är gjorda av elever och på något sätt hängde projektet ihop med Hållbarhetsveckan.

Aktivitetskväll i Stadsparken där besökare hade möjlighet att komma i kontakt med olika föreningar. Vi var där med Fritidsbanken (gröna tälten längst bort i bilden) och lånade ut frisbees, badminton, strandtennis m.m. Fritidsbanken Boden drivs av Bodens kommun som är medlem i Fritidsbanken Sverige, som är en ideell förening.

Jag och en kollega fick var sin fågelholk av en representant från Naturskyddsföreningen. Fågelholkarna är byggda av spillvirke.

Så var det fredag och dags för nästa föreläsning med Charlotte Lindmark, Glugg Produktion
Charlotte är skådespelerska och bjöd på en intressant, lärorik och underhållande föreläsning som inte går att återge utan behöver upplevas!

Bilder på olika roller som Charlotte har haft och texten bredvid beskriver hur skådespelare tänker när de ska gestalta en roll. Å, sen drog föreläsningen igång med många skratt och några övningar för oss i publiken, som gav ännu mera skratt, åt oss själva. 😀