Möbelutställning
Nu ska du få veta varför jag besökte Älvsbyn. 🙂
Det var för att besöka möbelutställningen Reborn på Älvsby Folkhögskola, för att se på möblerna som eleverna på Möbellinjen renoverat. En del av möblerna var till salu.
På första bilden: Pallen får inleda inlägget för jag gillar att eleven har inspirerats av färgen på förpackningen och målat pallen i samma kulör.
Vi går in och tittar.
Här var det tavlan och runda krukan med stora svarta prickar som tilltalade mig.
Borden, de orangea vaserna och lampan är ju inte heller fel. 😉
Skärmen är ju läcker i svart och vitt.
Vi går en bit ifrån, för att titta in i tältet.
Så går vi in och ser att det hänger kamouflagenät i taket och på sidorna som blir en kontrast till möblerna. Om jag minns rätt så var möbelgruppen skänkt av en person. Tyvärr så missade jag att fota texten med informationen som fanns utanför.
Fräckt med tyget berså på möblerna och bokhyllan.
Här var det tavlan som jag gillade och svarta pallen, så cool.
Karin Larssons blomsterhylla i stort format.
Även lamporna i ett större format och annan färg. Gillar särskilt lampan som står på golvet.
Karin Larsson är en stor inspirationskälla och har läst boken ”Karin Larssons värld – Inredning, Trädgård, Mat, Mode, Textil” av Lena Rydin. Jag är fascinerad över allt hon åstadkom, som håller än idag, och som vi kan inspireras av.
Text från bokens baksida:
Så sent som 2004 blev en formgivare beskylld för att ha plagierat Karin Larssons gungstol, tillverkad år 1906 till det berömda hemmet i Sundborn. Hennes stol i funkisstil var ultramodern och långt före sin tid – något som utmärker det mesta av hennes formgivning och konstnärskap i övrigt. Hon är en föregångare med inflytande långt in i Ikeaåldern.Okonventionell och idérik skapar hon trender inom inredning, färgsättning, textil, trädgård, mode, mat och mycket annat. Hennes egen klädstil, de moderna barnkläderna och synen på hur man skapar en trivsam vardag präglar oss än idag. I Karin och Carl Larssons hem lades grunden till ”The Swedish Style”, det lätta och ljusa inredningsidealet, numera en etablerad stil i internationella designkretsar.I hemmet gav hon sig på att snickra bokhyllor, rita och beställa möbler, färgsätta och planera inredningen så att den skulle fungera praktiskt för henne, maken och de åtta barnen. Och samtidigt som hon höll allt i gång i därhemma, hann hon tänka ut motiv till sina berömda textilier.Berättelsen från A till Ö om vår stora textilkonstnär är rikt illustrerad med Nisse Petersons många nytagna fotografier. Dessutom finns smakprov på Karins franska soppa, Prostinnans limpor, Mormors hjärtan och andra recept från Sundbornshemmet.
Här har en snurrande bricka från IKEA fått ett nytt ytskikt och blev riktigt snygg.
Avslutar med favoriten som jag gärna hade köpt om jag hade haft plats. 😍
Tapeterna på väggen och skåpet är från Rusta, och gillar tapeten lite extra som är på skåpet.
Tänk att Älvsbyn med endast cirka fem tusen invånare kan bjuda på en sådan fantastiskt fin utställning. Så duktigt eleverna är att renovera/bygga om gamla möbler. Skoj att se att många hade röda pluppar. Personligen hade jag helt klart velat komma hem med den där läckra golvlampan som ser ut som en blomma.
Jättekul att du delade med dig av besöket:-)
Jag håller med dig om att det är en fantastisk utställning. Åh, jag gillar också golvlampan så vi hade fått ”slåss om saken”. 😉
Kul att du ”följde med” på utställningen. 🙂
Mycket fina saker som fått ett nytt liv. Tänk vad lite färg och kärlek kan göra=)
Ha en fin kväll!
Så sant, och det är roligt att se att möblerna fått ett nytt liv.
De blir ju också originella som ingen annan har.
Tack detsamma!
Vilket lyckat besök i Älvsbyn. Vilken häftig utställning. Hade gärna sett den. Tycker att en del möbler och tyger påminner om de som finns på Svenskt Tenn i Stockholm där Josef Franck och Estrid Eriksson designat.
Verkligen roligt med att eleverna återanvänt så mycket.
Det blev ett inspirerande och trevligt besök i Älvsbyn. Ja, det stämmer en del möbler påminner om Svenskt Tenn.