Skyltsöndag 2024

Skyltsöndag – Hej

IKEA har anammat ”hej-kampanjen” och man kan se ordet ”hej” lite varstans i varuhuset, bland annat på ryggen på de anställdas t-shirts och på brickan i restaurangen, som är på bilden. Vad är då ”hej-kampanjen”? Som jag känner till den så var det Luleå kommun som startade ”Säg hej!” för ett vänligt och nära Luleå. Jag tycker att det var ett bra initiativ och hoppas att Lulebona fortsätter att säga ”hej” till varandra och att det sprider sig vidare. Här i byarna eller i mindre bostadsområden är det vanligt att säga ”hej” till de som man möter utomhus. Hur är det där du bor? Säger ni ”hej” till varandra?

Text från Luleå kommuns hemsida:
Om hej-kampanjen
Säg hej-kampanjen pågår under fyra veckor 2023 med start på Grannens dag 31 oktober. Vi vinkar extra mycket till varandra på internationella hejardagen 21 november. Under kampanjen genomförs aktiviteter i gymnasieskolan. Kampanjen görs i samverkan mellan Luleå kommun och Lulebo.

Säg hej-kampanjen är en mindre kampanj där kommunen har köpt annonsering i sociala medier, i lokaltidningen och på en skylt i centrala Luleå. Materialet har tagits fram med egna resurser. Kampanjen har fått stor spridning såväl nationellt som internationellt utan kommunens aktiva medverkan.
Länk till hej-kampanjen.

Som du ser så var det var fler än vi som hittat till IKEA. Almgrens skylt får vara med och verkar köra plogbilar men den säsongen är över nu.

IKEA i Haparanda ligger vid gränsen mot Torneå och har därför två språk i butiken.

Titta, här möts vi av ordet ”hej!”.

Skylt i entrén. Har du eller har du haft någon av produkterna som finns på bilden?
Vi har en Billy bokhylla som fått en makeover och jag har haft en IVAR.

Efter en runda i butiken så behöver man ju sätta sig ner och äta en stund och det här är utsikten från restaurangen där man ser över till Torneå i Finland. Så nära är det.
Jag var för upptagen med att kollar runt i varuhuset, har inte varit dit sen juli i fjol, så det blev få bilder.

Tag själv lagret och mängder med skyltar, och på väg ut till kassorna, en del kassor får man sköta själv.

Snygga plattor för en balkong och gillar det lilla formatet på plattorna.

Färgglad skyltning och någon kund har ångrat sitt val och lämnat två kartonger.

På väg ut ur varuhuset med ”Hej” och ”Hej då” på både svenska och finska.

På väg hem passerade vi ett bygge av en faunaövergång över E4:an.

En till bild på lyftkranen till BP. 🙂

Länk till fler skyltar finns här: BP