Veckans Foto 9
Det är inte ofta jag visar bilder på mat men efter besöket på Restaurang Viljan, som drivs av restaurangprogrammet på Björknäsgymnasiet i Boden, gör jag ett undantag för att det var något utöver det vanliga. Jag och kompisen Susanne blev serverade av eleverna i åk 2 som hade öppet restaurangen för kvällen.

Kvällens meny. Ibland kan det svaja lite mellan rätterna eftersom det är elever som ska läras sig yrket, men inte den gången, allt smakade utsökt!

Förrätten bjöd på flera goda smaker, rökta rödingen bröt av mot soppan på jordärtskocka på ett smakfullt sätt, likaså äpplena med kanel. Chipsen på jordärtskocka passade också bra till soppan.

Varmrätten serverades på varma tallrikar. Lammrostbiffen smakade ljuvligt och vi bara njöt av maten.

Så till efterrätten. Allt smakade bra men rabarberpanncottan är den godaste pannacotta som jag har ätit hittills!

Tantparkouren fortsätter på hinderbanan och här är jag snart i mål. Målet syns längre fram i bilden. Varje träningspass innehåller två varv på banan och tar 45 minuter – 1 timme. Just nu går det snabbare eftersom jag har tränat i kängor, för att marken har varit fuktig och lite lerig på en del sträckor och därför har jag inte tagit tre hinder, som inte lämpar sig för kängor. De hindren får jag ta när det går att ha träningsskor.
I veckan kom ett tunt snötäcke och det ser ut att komma lite snö under natten till tisdag men det är ju snö som försvinner på en gång.
Åke är upphovsman till Veckans Foto.
O la la vilken meny och vad gott det ser ut! Mmmmm =)
Tuff hinderbana-men den ser ändå kul ut. Älskade då vi hade hinderbana på gymnastiken på mellan och högstadiet. (Nu var hinderbanan inne och alla redskap som fanns var nog utplockade för att gör ett hinder och mycket användes på ett annat sätt än vad som var tänkt)
Då har du fått både god mat och motion den här veckan- bra jobbat! Ha nu en fin start på Valborgsveckan.
Vi hade cirkelträning men redskapen hade kunnat användas som hinderbana.
Tack och önskar dig detsamma!
Nu kan du ta dig till restaurangen och äta mera igen efter det där hinderloppet. Så himla tuff du är! Maten ser jättegod ut och så är den vacker dessutom.
Det lär bli fler besök där men snart slutar skolan och då är det uppehåll med servering till skolan startar igen.
Det är ju så roligt att köra tantparkour på hinderbanan så det går ju inte att låta bli. 😀
Dregel, dregel! Vilken meny! Och så prisvärd. Bara tacka och ta emot. Kul att restaurangen har öppet på kvällarna, och inte bara till lunch. Alla rätter som du visar är en ren ögonfröjd. Riktigt proffsigt.
Här har restauranger som drivs av restauranggymnasier bara öppet under lunchtid – tyvärr.
Så duktig du är med din hinderbana. Påminner lite om ”övningarna” som finns i Robinson och så deltagarna har tränat på med olika hjälpmedel hemma i lägenheten/hus – hahaha:-)
Restaurangen har öppet även för luncher men senast jag var på en lunch var före pandemin. De serverar tre rätter till lunchen också.
Jo, det är lite Robinson över hindren och den skulle nog passa fint att träna på inför tävlingarna. Det låter lite klurigt att öva på hinder hemma men det
går ju alltid att lägga ner köksstolar på golvet för att kliva över dem och krypa under köksbordet. 😉
Underbar uppläggning; konstverk i mina ögon!
Och den där vikta servetten – textilkonst!
Jag och några åt gärna på restaurangskolan i Skelelfteå, snyggt gott och trevligt!
Jag har fått något på hjärnan det kallas ”konstfenomenet”😍 ser konst överallt – även hinderbanan med målet i sikte, bra jobbat! Kommer gå lättare med sko 👌
ps. blev hungrig.ds
Ja, visst är det konstverk som serveras. Servetten var jättefin och vi ville knappt ta isär den.
Det blir nog träningsskor till nästa pass.
Kul att du ser konst överallt, ibland är det så! 🙂
Det är lätt att bli hungrig av bilderna på den maten.
Vilken meny alltså 🙂 Rabarberpanncottan lät klart spännande dessutom 🙂 Ser ut att vara en hård bana. Hur många hinder är det? Bra kämpat! Trevligt att du deltar och jag bugar för länken 🙂