Boden

Vy från Gruvberget

I somras var vi upp på Gruvberget och tittade på utsikten. Det är en välbesökt plats av Bodensare som åker hit för att njuta av utsikten och nu får du också följa med. I sommar fanns här ett sommarcafé i Gruvbergsstugan som sköttes av ferieungdomar. Det är Friluftsfrämjandet som driver anläggningen på Gruvberget. Å, så klart stannade vi och fikade gott hembakt bröd.

Från Gruvberget ser man till Rödbergsfortet som är öppet för besökare, och vi kan se att det var några besökare på hjässan. Tänk att detta har man byggt med mankraft, häst och vagn.

Här ser vi delar av centrala stan inbäddad av skogen och bergen.

Nu tittar vi lite närmare på Bodensia som sticker upp ur bebyggelsen och den lägre byggnaden bakom hotellet är Medborgarhuset. Där finns bland annat Stadsbiblioteket, Saga biografen, Folkets Hus lokaler samt Enter Galleria som är byggt ihop med både Bodensia och Medborgarhuset.

Högst upp till vänster syns båda stadshusen (varför bara nöja sig med ett?) 😉 och kyrkan längst ut till höger. Det är märkligt när man kommer upp en bit och ser hur byggnaderna ligger i förhållande till varandra och de upplevs ligga nära varandra, vilket man inte upplever när man befinner sig på marken.

Delar av Norra Svartbyn som nu börjar bli en känd plats i och med H2 Green Steels planerade etablering.